Digital rapportering för WT

Spänningen är olidlig på ett Working Test. Det vet ju alla som deltagit. Men att vänta på hur det har gått är ännu värre.

För att snabba på poäng rapporteringen till sekretariatet samt för att hålla spänningen kvar på tävlingsområdet så kan man använda sig av vad vi kallar WT Manager. WT Manager är till för 3 saker.

  • Poängregistrering från domarna,
  • Slutresultatrapporering för arrangören och
  • Live resultat till de tävlande.

Nu kommer en beskrivning på hur man kan använda det på ett WT. Beskrivningen är från när det användes på Flattfestivalen 2021 för FRK Östra.

Poäng rapportering från domarna 

Varje ruta hade en egen funktionär som registrerade poängen via en surfplatta eller telefon. Domaren och funktionären kom överens hur ofta poängen ska registreras. Ju oftare desto bättre service till de tävlande. En ruta var dold, dvs inga poäng syntes för deltagarna. För deltagarna är poängen markerad med ett ? istället för poäng. Det avslöjas inte förrän alla har tävlat klart. Detta är givetvis en självklarhet för spänningens skull.

Poängen läggs in på varje tävlande via en dropdown lista med fasta värden. Poängen 0-20 samt om strykningar m.m inträffar.

Poäng rapportering till sektretariatet.

Domarnas poäng hamnar direkt hos sekretariatet som kan överskåda tävlingen. Strykningar eller hundar som bryter tävlingen kan meddelas till domarna direkt så ingen behöver vänta kvar på att hund inte kommer till sin ruta.

Så länge tävlingsstatus ”Pågår” händer inget mer än att poängen trillar in.

Live rapportering till deltagarna.

Även om du deltar eller sitter hemma i soffan och oroar dig, kan du följa tävlingen ”Live”. Så fort domaren har gett sin poäng kan du se det i din mobil, surfplatta eller dator. Så klart kan inte en dold ruta avslöja sina poäng.

Slutresultat på ett klick.

När alla hundar tävla klart och sekretariatet har checkat, dubbel checkat och trubble checkat poängen gap hämtar man enkelt den dolda rutans poäng. Sen är det bara att ändra tävlingsstatus till ”Slutresultat”. Systemet räknar fram placeringarna efter WT reglerna som finns. Poäng före 0, vid lika, flest 20, sedan 19 osv.

Grädde på moset!

Vill man sedan göra det lilla extra så är det enkelt att maila ett trevlig diplom till alla som deltagit med poäng och placering i tävlingen.

Övrigt

Systemet kan anpassas till lag tävling, tävling med finaler eller andra önsmål. Finns det ingen täckning på platsen kan man använda systemet ändå. Täckning behövs bara för att göra slutresultatet. Då kanske man har hittat en plats om har det. Eller så kan man dela från en mobil. Nackdelen är att inga kan se poängen live just då.

För mer information kontakta:
Hans Jarlö
Mail: hans.jarlo@gmail.com
Mobil +46 70-25 26 476